Opmaken van een pagina

Home » Helpdesk » Opmaken van een pagina

Tips om jouw pagina professioneel over te laten komen

Als je jouw website zelf wilt onderhouden is het belangrijk dat je uitstraling professioneel is, en vooral ook blijft. Onze tips helpen je om jouw pagina’s netjes op te maken.

Vaak onderschat, maar o-zo belangrijk. Mensen willen geen chaos zien op de pagina. Die willen structuur zien. Neem daarom de volgende tips in acht:

  • Zorg dat je 1 lettertype gebruikt voor op jouw website
  • Een kop mag best groter zijn dan normale tekst, maar overdrijf niet
  • Zorg dat afbeeldingen dezelfde afmetingen hebben

Des te meer auto’s er voor een stoplicht staan, des te langer je moet wachten. Dat geldt ook voor afbeeldingen op jouw website. Des te meer afbeeldingen je gebruikt, des te langer duurt het voordat de pagina geladen is. En bezoekers van jouw website zijn over het algemeen ongeduldig. Let dus op hoeveel afbeeldingen je gebruikt!

Verder is het belangrijk dat je afbeeldingen comprimeert. Zo worden ze minder groot, en zijn ze dus sneller geladen. Gebruik hiervoor een tool als Kraken. De web-interface is gratis te gebruiken.

Bezoekers zitten niet te wachten op 10 verschillende kleuren die worden gebruikt. Om jouw pagina zo professioneel over te laten komen is het van belang dat je maximaal zo een 3 kleuren gebruikt. Stel dat je huisstijl 2 kleuren heeft; rood en wit. Gebruik dan voor de tekstopmaak de kleuren:

  • Zwart (als hoofdkleur)
  • Rood (als accentkleur, voor bijvoorbeeld kopjes of links)
  • Grijs (voor linkjes)

Speel eens wat met deze manier van opmaken. Het is ook prima mogelijk om 2 kleuren te gebruiken. 

Maak er in ieder geval geen regenboog van! 😉

Geen tijd om jouw pagina's op te maken? Laat Webprepare het doen.